„Furtunile magnetice cauzate de exploziile solare puternice pot afecta nu doar sateliţii plasaţi pe orbite înalte, ci şi reţelele electrice de la sol, conductele de petrol şi gaze naturale şi pot perturba serios sistemele de telecomunicaţii.
Impactul avut de furtuna solară din 1859, cea mai puternică cunoscută până în zilele noastre, a fost moderat, deoarece omenirea se afla în acea perioadă la primii paşi în domeniul tehnologiei moderne”...
În acel moment, Vincent St. Jones îşi sorbea liniştit cafeluţa pe terasa vilei sale din Bilberry Hill, Louisiana. Era o dimineaţă însorită de iunie. Pentru început, s-ar fi zis că nimic deosebit nu se întâmplase. Dar după aproximativ 8 minute, o căldură neobişnuită invadă trupul lui Vincent. După alte două minute, lumina deveni insuportabilă şi Vincent urcă la etaj să-şi ia ochelarii de soare.
Când reveni, ţigările din pachetul rămas pe masă fumegau mocnit, iar zahărul din pliculeţul de pe farfurioară era complet caramelizat...
Umbrela de soare de deasupra mesei avea în centru o gaură urâtă, cu marginile negre şi franjurate, în timp ce piciorul metalic al umbrelei şi balustrada scărilor ce coborau în curte erau contorsionate într-un chip ciudat.
Alergă în casă şi dădu drumul radioului: o cumplită explozie solară avusese loc în acea dimineaţă...
Vincent se prăbuşi distrus pe un scaun cu faţa îngropată în mâini. Începuse... Începuse sfârşitul...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu